125 poze   30622 vizite

RECUPERARI

De aceea, se recomanda ca la revenirea din concurs sa administram porumbeilor in apa de baut electroliti. Electrolitii au si rol de energizant cu efect imediat care ajuta la micsorarea perioadei de recuperare.
Intotdeauna, in prima apa de la sosire, pe langa electroliti, trebuie sa administram dextroza (glucoza). Aceasta este un carbohidrat cu absorbtie rapida in sangele porumbeilor, de aceea este indicat sa o administram la sosire, ci nu inainte de imbarcare.
Unii crescatori folosesc un amestec de miere si lamaie in apa de baut de la sosire, acidul ascorbic din lamaie avand un puternic rol antiinfectios, reface echilibrul acido-bazic si creste rezistenta la boli.
Atentie: Nu este indicat sa lasam mierea in apa mai mult de 2-3 ore, asadar in cazul concursurilor de fond-maraton, atunci cand porumbeii vin rasfirati, este mai bine sa nu o folosim.
Eu folosesc la sosirea din concurs un coctail de electroliti, miere, glucoza si lamaie.
1) Sedochol
Sedochol a devenit foarte popular printre campionii din Olanda si Belgia in ultimul timp. Contine metionina ( face bine la ficat ) si sorbitol. Sedochol este in special folositor pentru a obtine un penaj matasos. Deci in special in timpul naparlirii insa de fapt pe parcursul intregului an. Porumbeii ale caror pene sunt matasoase vor fi avantajati cand vor intalni ploaia in drumul lor spre casa de la concurs.
2) LINTEA
Are o valoare nutritive ridicata :30-32% proteine ,fiind si destul de bogata in saruri minerale(calciu, fosfor, fier asimilabil etc).Se poate introduce in ratie in cantitate de 5-10% ,avand actiune de inviorare a porumbeilor obositi.
3. Dupa efectuarea unui tratament cu antibiotice, pentru refacerea florei intestinale, este obligatorie administrarea de VITA B COMPLEX si TONDIGEST (amestec de extracte din plante), sirop ce stimuleaza apetitul si motilitatea .
1. Ziua sosirii – mâncare sport, în apă Avipharm + Mumm + Avidress Plus – ambele mese.
2. Ziua 2 – dimineata: mâncare sport + K+K Eweiss, în apă Nifuramicin, Gambazin sau Gambakokzid alternativ – seara: super dietă + K+K Eveiss + Moorgold, apă cu Avitonicum Activ + medicament.
3. Ziua 3 – dimineata şi seara: Super Dietă, + Pavifac sau Krauter Complet Mix, apă cu Avitonicum Activ si Avidress Plus
4. Ziua 4 – mâncare sport 50 % + super dietă 50%, apă cu Gervit W + Mumm + Avidress Plus sau Usnegano.
5. Ziua 5 – mâncare sport, apă cu Mumm + Blitzform + Avidress Plus.
6. Ziua 6 – mâncare sport cu Oragano Schapfeat + RO200, alune (peste 400 km), apă cu Renfit sau Avipharm + Mumm + Avidress Plus. Folositi pentru porumbeii speciali Flugfit sau Blitz Maxicraft.
7. Ziua 7 – ÎMBARCARE – Mâncare sport cu supliment de porumb + Oragano Schapfeat + RO200, alune (peste 400 km). Apă curată. Folositi pentru porumbeii speciali Flugfit, T 13 sau Blitz Maxicraft
Ziua 1 (ziua sosirii) - 50%depurativ + 50% sport , in apa aAvipharm, seara 50% depurativ + 50% sport , in apa Mumm.
Ziua 2 - 100% depurativ amestecat cu Pavifac si ulei de usturoi, in apa Usnegano + Avidress Plus, seara 100% depurativ si apa proaspata

Ziua 3 - mancare 100% sport pe care se adauga K+K 3000 + Oregano schaffet , in apa Ro 200, seara 100% sport , in apa Usnegano + Blitzform

Ziua 4 – 100% sport, pe mancare se adauga Oregano Schaffet, in apa Ro 200, seara mancare 100% sport si apa proaspata .

Ziua 5 – mancare 100% sport pe care adaugam Zell Oxigen, in apa Gervit W, seara mancare 100% sport si apa proaspata

Ziua 6 – mancare 100% sport pe care adaugam K+ K 3000 + Oregano Schaffet si apa proaspata, seara mancare 100% sport si in apa Mumm

Ziua 7 (ziua imbarcarii) – mancare 100% super dieta si apaproaspata. Orzul: asigura supletea musculara si ajuta la o buna naparlire; de asemenea folosit in orice cantitate nu ingrasa. Se foloseste cu preponderenta la zburatori si la puii care ies la zbor. Iarna se gaseste in amestecul de boabe, ce formeaza hrana, in procent de peste 50%.
Canepa: are efecte holocinagene daca este consumata la discretie. Mare atentie, mai ales ca este printre semintele preferate de catre porumbei.
Putem sa-i ,,dezmierdam? si cu o salata foarte bogata in vitamine: papadie, salata, laptuci, frunze de ceapa verde, stevie, etc. Se toaca toate marunt si se presara sare. Porumbeii o vor ,,devora?.
Vitamine
Mierea- contine 40% fructoza, 30% glucoza.
Nu se pune in apa in fiecare zi ci dupa cum urmeaza: Vineri si Sambata daca cursa este Duminica, Luni si Marti daca imbarcare este Miercuri. Se folosesc 1-2 linguri pline pentru 2 l apa.
Complexul de vitamine se adauga in apa o data sau cel mult de 2 ori pe saptamana. Sa ne asiguram ca vitaminele au in componenta D si D3 care dau cea mai mare energie. Sa nu lasam apa ce contine vitaminele la soare deoarece aceasta poate distruge o parte din ele.
Dupa tratamentele medicamentoase la 1, 2 zile se adauga vitamine in apa niciodata in timpul tratamentului.
Vitamina A: prezenta in porumb, mazare, verdeturi. Importanta in crestere, la vedere. Nu este necesar un adaos suplimentar in hrana.
Vitamina B: sunt peste 10 feluri de vitamina B, este foarte importanta in concursuri. Se gaseste in legume si drojdia de bere.
Vitamina C: se gaseste in vegetale proaspete, lamaie, portocale, etc. Are un rol important in procesul de recuperare. Se poate administra doar cand porumbeii sunt in recuperare dupa o boala. Vitamina C se produce de catre organismul porumbeilor, au aceasta capacitate.
Vitamina D: are un rol important in formarea oaselor. Este produsa de porumbei daca au suficienta lumina solara. Este foarte important sa aiba hrana suficienta si diferite feluri de legume in hrana. Semintele de canepa, fasole si alune, daca sunt administrate, trebuie numai in procente mici nu puse la dispozitie in cantitati mari.
Vitamina E: este foarte importanta pentru fertilitate. Se gaseste din abundenta in germenii de grau, porumb si mazare. O suplimentare in hrana cu aceasta vitamina nu este necesara, doar daca sunt probleme cu fertilitatea.
Vitamina K: este necesara pentru circulatia sangvina. Vitamina K este prezenta in plantele verzi.
Vitaminele care sunt fat solubile sunt stocate in ficat. Vitaminele solubile in apa sunt pentru consumul imediat pentru concursuri, pentru energie. Astfel de vitamine AO3, E, K3, B1, B2, B6, B12,. Biotin. A se verifica prospectul complexului de vitamine. Se folosesc morcovii pentru vitamina A si orz in drojdia de bere pentru vitamina B.
Mierea- contine 40% fructoza, 30% glucoza.
Nu se pune in apa in fiecare zi ci dupa cum urmeaza: Vineri si Sambata daca cursa este Duminica, Luni si Marti d
Am o parere foarte buna.Catina cu miere poate fii folosita si zi de zi daca aveti stupi acasa.Nu are decat efecte pozitive.Eu personal i-au miere+catina in fiecare zi.



Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.